Kurderna ljuger för att behålla Kirkuk. Vi vet att världens media och press stöttar kurderna till och med svenska media och press . Det är fel , eftersom de stöttar fel folkets grupp .  Media och press måste vakna upp och se verkligheten själva . Att ge kurderna all rätt och glömma turkmener , är bara spel för galleriet . Vi turkmener kanske har varit passiva eller icke aktiva i vårt sak i våran frågan men det betyder ej att vi trampas eller bort glömmas i utrikes departement exempelvis.

Svenska media press och andra oberoende källor saknar information likasom staten om irakiska turkmener . Vad är  orsaken?

Textruta: kerkük
  

Welcome

Amerikaner hade kanske inte en utväg utan att ha allians med vem som helst och vem var det i prioriteringen kurder och shiia muslimer. Kurder som är största vinnarna i denna kalaset . De som har vapen och makt vinner det bästa . Vi turkmener har aldrig använt vapen som en lösning . Vi har varken använt vapen mot förre detta regim eller nu varande. På vilka grunder ska kurderna dominera Kirkuk??!

Kirkuk har varit alltid irakisk med turkmensk egendom. Alla säger det utan kurder. Allt på grund av oljan förstås. När de ( kurder) bildar en (stat) och det är omöjligt kommer de utnyttja Kirkuks olja .

Man måste bygga tillit hos sina grannar om man vill bo i sitt hem i lugn och ro . Hur ska det ske om man har terroristisk bakgrund ? pkk är en terroristisk organisation utan tvivel . Turkiet Iran Irak redan bekämpar pkk och irakiska kurder stöttar pkk , hur kommer freden i denna region?